Paplašinātā meklēšana
Meklējam sasmalcināt.
Atrasts vārdos (1):
Vārdu savienojumos nav.
Atrasts skaidrojumos (56):
- ekseļi Ar ekseļmašīnu sasmalcināta lopbarība.
- ēvelēt Ar ēveli (2) sasmalcināt.
- cigarete Ar sasmalcinātu tabaku pildīta plāna papīra caurulīte smēķēšanai.
- saberzt Beržot sasmalcināt.
- marcipāns Bieza, salda masa, ko iegūst, vārot sasmalcinātu mandeļu un cukura sīrupa maisījumu; konditorejas izstrādājums, kas gatavots no šādas masas.
- kokskaidu plātnes būvmateriāls, ko izgatavo, sasmalcinātu koksni sajaucot ar saistvielu un paaugstinātā temperatūrā sapresējot.
- kotlete Cepts šādas formas ēdiens no sīki sasmalcinātiem produktiem (zivīm, dārzeņiem, sēnēm u. tml.).
- sacirst Cērtot sadalīt, sasmalcināt.
- pralinē Cukura, sasmalcinātu riekstu un kauleņaugu kodolu maisījums, ko lieto konditorejā; konditorejas izstrādājums ar šāda maisījuma pildījumu.
- samalt Darbojoties sasmalcināt.
- sadauzīt Dauzot sasmalcināt; dauzot sašķelt, saplēst.
- sadrāzt Drāžot sadalīt, sasmalcināt; drāžot, smalcinot radīt (ko).
- sadrupināt Drupinot sasmalcināt.
- suflē Ēdiens, ko gatavo no sasmalcinātas, saputotā olas baltumā ceptas vai vārītas gaļas, zivs, dārzeņiem.
- saēst Ēdot sasmalcināt ar zobiem.
- saekselēt Ekselējot sasmalcināt.
- saēvelēt Ēvelējot sasmalcināt (dārzeņus).
- sagraizīt Graizot sadalīt, sasmalcināt.
- sagrauzt Graužot sasmalcināt un apēst.
- pārgremot Gremojot, atgremojot vēlreiz sasmalcināt.
- sagriezt Griežot sadalīt, sasmalcināt.
- čatnijs Indiešu ēdienu piedeva, ko gatavo no vārītiem vai svaigiem sasmalcinātiem augiem, augļiem, dārzeņiem un kas atkarībā no sastāvdaļām var būt skābs, sāļš, saldskābs, maigs vai ass.
- spēķes Iztīrīti dzīvnieku (parasti aitu, cūku, liellopu) iekšējie orgāni; ēdiens no šādiem sasmalcinātiem orgāniem (ar dažādām piedevām).
- saknābāt Knābājot sadalīt, sasmalcināt; knābājot apēst.
- saknaibīt Knaibot sadalīt, sasmalcināt.
- sakodīt Kodot sasmalcināt; sakošļāt.
- sakošļāt Kožļājot sasmalcināt.
- sakost Kožot sasmalcināt.
- pakaišu kūdra kūdra, kas sasmalcinātā veidā ir noderīga pakaišiem.
- salauzīt Lauzot sadalīt, sasmalcināt.
- uzlauzīt Lauzot, parasti no apakšpuses uz augšu, sašķelt, sasmalcināt.
- salauzt Laužot sadalīt, sasmalcināt.
- uzlauzt Laužot, parasti no apakšpuses uz augšu, sašķelt, sasmalcināt.
- skābbarība Lopbarība – skābēta sasmalcināta zaļo augu masa.
- samalt Maļot (ierīcē, iekārtā), sasmalcināt.
- skaidiņa Nelielu skaidu formā sasmalcināti pārtikas produkti.
- sklandu rausis neraudzētas mīklas izstrādājums ar sasmalcinātu burkānu un kartupeļu pildījumu.
- sa- Norāda, ka (kas) tiek sadalīts, sasmalcināts (parasti vairākās) daļās.
- desa Pārtikas produkts – īpaši sagatavotā dzīvnieku zarnā vai citā materiālā iepildīta sasmalcinātas gaļas masa, ko parasti ēd aukstu, sagrieztu šķēlēs.
- putraimi Pārtikas produkts – sasmalcināti (retāk veseli) lobīto graudu izstrādājumi.
- saplēst Plēšot sadalīt, sasmalcināt; plēšot sabojāt, arī iznīcināt.
- saplucināt Plucinot sadalīt, sasmalcināt (ko).
- saplūkāt Plūkājot, plēšot sadalīt, sasmalcināt.
- sadrāzt Sīki sasmalcināt.
- šlihs Smago minerālu koncentrāts, kuru iegūst, pārskalojot irdenos drupiežus vai mākslīgi sasmalcinātos iežus.
- saspaidīt Spaidot sasmalcināt, saspiest (daudz, visu).
- sagrūst Spiežot sadrupināt, sasmalcināt.
- saspiest Spiežot, spaidot, sasmalcināt, pārvērst viendabīgā masā.
- sašķaidīt Spriežot, sitot u. tml. sasmalcināt (ko) tā, ka rodas (parasti vienveidīga) masa, šķidrums.
- sastampāt Stampājot sasmalcināt; stampājot padarīt (parasti pilnīgi) viendabīgu, mīkstu.
- sašķelt Šķeļot sadalīt, sasmalcināt.
- kokšķiedra Šķiedrās sasmalcināta koksne.
- graizīt Vairākkārt griezt, lai (ko) sasmalcinātu, sadalītu.
- lauzīt Vairākkārt lauzt, lai sasmalcinātu, sadalītu.
- smūtijs Veselīgs kokteilis ar sasmalcinātiem augļiem vai ogām, kam var pievienot pienu, jogurtu, sojas pienu, vitamīnus un garšvielas.
- sazāģēt Zāģējot sadalīt, sasmalcināt.
sasmalcināt citās vārdnīcās:
Tēzaurs
LLVV
MEV